مرغ مجلسی به سبک شف طیبه: خلاصه تجربیات نی نی سایتی ها (22 نکته خاص)
مرغ مجلسی یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در مهمانی ها و دورهمی های ایرانی است. دستورهای پخت مختلفی برای این غذا وجود دارد، اما دستور شف طیبه به دلیل طعم و عطر خاصش، طرفداران بسیاری پیدا کرده است. در این پست، به بررسی تجربیات کاربران نی نی سایت در پخت مرغ مجلسی به روش شف طیبه می پردازیم و 22 نکته کلیدی را از این تجربیات استخراج می کنیم.
این نکات به شما کمک می کند تا مرغ مجلسی خوشمزه و بی نقصی را برای مهمانان خود تهیه کنید:
- ✔انتخاب مرغ با وزن مناسب: مرغ نباید خیلی کوچک یا خیلی بزرگ باشد. مرغ با وزن 1.5 تا 2 کیلوگرم کاملا مطلوب است.
- ✔طعم دار کردن اولیه مرغ: مرغ را از چند ساعت قبل با پیاز، نمک، فلفل، زعفران و آبلیمو مزه دار کنید.
- ✔بهرهگیری از زعفران دم کرده غلیظ: رمز اصلی طعم و رنگ مرغ مجلسی، زعفران دم کرده غلیظ است.
- ✔تفت دادن مرغ در روغن مناسب: از روغن حیوانی یا روغن زیتون برای تفت دادن مرغ استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
- ✔بهرهگیری از حرارت ملایم: مرغ را با حرارت ملایم سرخ کنید تا نسوزد و مغز پخت شود.
- ✔اضافه کردن پیاز داغ فراوان: پیاز داغ فراوان به غلیظ شدن و خوش طعم شدن سس مرغ کمک می کند.
- ✔بهرهگیری از رب گوجه فرنگی با کیفیت: از رب گوجه فرنگی با کیفیت و رنگ خوب استفاده کنید.
- ✔تفت دادن رب گوجه فرنگی: رب گوجه فرنگی را قبل از اضافه کردن آب، کمی تفت دهید تا رنگ و طعم بهتری پیدا کند.
- ✔اضافه کردن ادویه جات مناسب: از ادویه جاتی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و هل برای طعم دار کردن سس مرغ استفاده کنید.
- ✔بهرهگیری از آب جوش: برای تهیه سس مرغ از آب جوش استفاده کنید تا مرغ سریع تر پخته شود.
- ✔اضافه کردن آلو بخارا: آلو بخارا به مرغ طعم ملس و خوشمزه ای می دهد.
- ✔بهرهگیری از زرشک: زرشک تفت داده شده، علاوه بر طعم ترش و شیرین، ظاهر زیبایی به مرغ می دهد.
- ✔اضافه کردن خلال بادام و پسته: خلال بادام و پسته تفت داده شده، به مرغ طعم و بافت متفاوتی می دهد.
- ✔بهرهگیری از آب نارنج یا آب انار: اضافه کردن مقدار کمی آب نارنج یا آب انار به سس مرغ، طعم ملس و ترشی به آن می بخشد.
- ✔جا افتادن مرغ در سس: اجازه دهید مرغ به خوبی در سس جا بیفتد تا طعم ها به خوبی ترکیب شوند.
- ✔کنترل میزان نمک و فلفل: در طول پخت، میزان نمک و فلفل غذا را بچشید و در صورت نیاز تنظیم کنید.
- ✔بهرهگیری از گوجه فرنگی رنده شده: به جای رب گوجه میتوانید از گوجه فرنگی رنده شده استفاده کنید.
- ✔اضافه کردن هویج: اضافه کردن هویج طعم شیرینی به مرغ می دهد.
- ✔بهرهگیری از سیب زمینی سرخ کرده: برای سرو، میتوانید از سیب زمینی سرخ کرده در کنار مرغ استفاده کنید.
- ✔تزیین مرغ با سبزیجات: برای تزیین مرغ میتوانید از جعفری خرد شده، گشنیز یا شوید استفاده کنید.
- ✔سرو مرغ با برنج زعفرانی: مرغ مجلسی را معمولا با برنج زعفرانی سرو می کنند.
- ✔دقت به زمان پخت: زمان پخت مرغ بستگی به اندازه و نوع مرغ دارد. به طور کلی، پخت مرغ مجلسی حدود 1.5 تا 2 ساعت طول می کشد.

لطفا تجربیات خود را در مورد پخت مرغ مجلسی با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
با آرزوی موفقیت در آشپزی!
مرغ مجلسی شف طیبه: خلاصه 22 تجربه از نی نی سایت
راز خوشمزگی مرغ، طعم زعفران و پیاز داغ فراوان است.
بسیاری از کاربران نی نی سایت تاکید داشتند که برای داشتن مرغ مجلسی خوشمزه، سخاوتمندانه از زعفران دم کرده و پیاز داغ استفاده کنید. پیاز داغ هرچه بیشتر، غلظت و طعم سس مرغ بهتر خواهد شد. حتی برخی پیشنهاد می کنند پیازها را رنده کرده و خوب تفت دهید. زعفران را هم قبل از پخت به مرغ بزنید و هم در سس اضافه کنید تا رنگ و عطر بی نظیری داشته باشید. برای رنگ بهتر زعفران حتما آن را با یخ دم کنید. از زعفران ساییده شده تازه استفاده کنید و از مصرف زعفران کهنه خودداری کنید. مرغ ها را قبل از هر کاری، به خوبی با نمک و فلفل مزه دار کنید و بگذارید یک ساعت بماند. حتی میتوانید کمی پودر سیر هم به مرغ اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند.
رب گوجه فرنگی، راز رنگ و طعم بی نظیر سس
کاربران نی نی سایت توصیه می کنند برای داشتن سس مرغ خوش رنگ و لعاب، از رب گوجه فرنگی با کیفیت استفاده کنید. رب را قبل از اضافه کردن آب، کمی در روغن تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خامی آن گرفته شود. بعضی ها هم پیشنهاد می کنند کمی رب انار هم به سس اضافه کنید تا طعم ملس و دلچسبی داشته باشید. برای طعم بهتر میتوانید از پوره گوجه فرنگی تازه هم در سس استفاده کنید. اگر دوست دارید سس مرغ شما غلیظ تر شود، کمی آرد را در روغن تفت دهید و به سس اضافه کنید. برای متعادل کردن طعم ترش رب میتوانید کمی شکر اضافه کنید. اضافه کردن یک قاشق رب فلفل هم باعث خوشمزه تر شدن مرغ می شود.
مرغ را به درستی تفت دهید.
یکی از مهمترین نکات برای داشتن مرغ مجلسی خوشمزه، تفت دادن صحیح مرغ است. مرغ را با حرارت بالا در روغن داغ تفت دهید تا تمام قسمت های آن طلایی شود. این کار باعث می شود مرغ در حین پخت وا نرود و شکل خود را حفظ کند. از تفت دادن زیاد مرغ خودداری کنید، چون باعث خشک شدن آن می شود. قبل از تفت دادن، مرغ را با دستمال کاغذی خشک کنید تا بهتر سرخ شود. در حین تفت دادن، مرغ را مرتب زیر و رو کنید تا تمام قسمت های آن به طور یکنواخت سرخ شود. اگر می خواهید مرغ شما طعم دودی داشته باشد، میتوانید از تابه گریل استفاده کنید.






وای که یادش بخیر آخرین بار مرغ مجلسی درست کردم زعفران رو با یخ دم کردم دیدم رف تو ذوقت ولی پیاز داغ رو کمتر زدم سس رقیق شد حیف شد اون همه زحمت